Onze groene bruiloft

Meezwijmelen met onze bruiloftvoorbereidingen? Ook bezig om groen te gaan trouwen? Alle artikelen over ons groene huwelijk, van nieuw naar oud, vind je op deze pagina.

Groen vervoer voor de gasten van je bruiloft.

8 juli 2017 Onze groene bruiloft: het vervoer
Onze familie en vrienden wonen verspreid over Nederland; bijna alle provincies zijn vertegenwoordigd. Er is geen specifieke plaats die voor iedereen even handig te bereiken is, dus hoefden we daar bij het kiezen van onze trouwlocatie geen rekening mee te houden… Lees meer

Eerlijke trouwringen met fairmined zilver of ecosilver

15 juni 2017 Onze groene bruiloft: eerlijke ringen
Ik draag al twee ringen van Gerbrand: een stalen vriendschapsring die hij ook draagt en een zilveren verlovingsring met een mooie inscriptie erin. Samen met de zilveren ring aan mijn andere vinger (die ik zelf maakte tijdens een workshop ringen maken, een cadeautje voor mijn zusje voor haar dertigste… Lees meer

Een groene trouwjurk: waar vind je een duurzame jurk? Fair fashion, milieuvriendelijk, huren.

25 april 2017 Een ‘groene’ trouwjurk
Ik vertelde laatst aan een vriendin dat ik in een groene jurk wil trouwen. Ze keek me vreemd aan. “Een groene? Aparte kleurkeuze…” Nee, ik ga niet in het groen trouwen. Als ik aan mijn toekomstige trouwjurk denk, dan is die toch echt wit of gebroken wit. Maar de manier waarop ik een jurk wil kiezen… Lees meer

Hoeveel geef je uit aan een bruiloft? Het budget voor onze groene bruiloft.

25 maart 2017 Onze groene bruiloft [2] – het budget
Volgend jaar augustus gaan we trouwen, Gerbrand en ik. We hebben nog wel even de tijd om alles te plannen, maar toch is het verstandig om hier al vroeg mee te beginnen. Niet in de laatste plaats omdat dat veel geld kan besparen. Deze keer in de serie ‘Onze groene bruiloft’: het budget… Lees meer

Wij willen graag zo groen en duurzaam mogelijk trouwen, voor een klein budget. Lees en leef mee!

2 maart 2017 Onze groene bruiloft [1] – verliefd, verloofd, …!
Op 20 november 2016 vroeg Gerbrand mij ten huwelijk. Op de voor ons meest passende plek: in een tiny house waar we voor mijn verjaardag de nacht zouden doorbrengen. We dronken een heerlijke wijn, hadden er wat lekkers bij en er stond romantische muziek op… Lees meer